Fiscal Agent

Agent software pentru
case de marcat și imprimante fiscale DATECS

Încearcă gratuit
Capturi de ecran ale aplicației web UpCon

Agent software

UPCON Fiscal Agent este o aplicație care execută operațiuni complexe cu echipamentele fiscale pe care un utilizator le poate lansa în execuție din aplicația web UPCON. Conectarea aplicației la platforma UPCON se realizează automat prin conexiuni de date securizate (HTTPS - secure HTTP).

Agentul se conectează direct, fără intermediari (alte aplicații sau drivere), la echipamentele fiscale prin conexiuni de tip LAN și utilizează un protocol de comunicație care respectă specificațiile puse la dispoziție de producătorul echipamenelor fiscale pentru interacțiunea cu acestea.

Operațiunile pe care le poate efectua agentul software sunt: verificarea stării de funcționalitate, sincronizarea timpului sistem, descărcarea fișierelor XML, generarea declarației A4200, consultarea Jurnalului Electronic, procesarea și extragerea bonurilor emise din fișierele XML descărcate.

Capabilități

Aplicația agent rulează ca serviciu pentru sisteme de operare Windows pe un server sau o stație de lucru în rețeaua locală a comerciantului și este într-o legătură directă cu echipamentele fiscale și platforma UpCon.

Execută în paralel, independent una față de cealaltă, operațiunile cu echipamentele fiscale și trimite către platforma UpCon numai statusul curent al fiecărei etape finalizate sau în curs de finalizare.

Odată configurat, agentul rămâne pornit și așteaptă noi sarcini care pot fi trimise din aplicația web UPCON sau prin intermediul serviciului web integrat în aplicație. Pornește automat la repornirea serverului și se conectează automat la platforma UPCON.

Interconectare agent software cu echipamentele fiscale și aplicația web UPCON
Capturi de ecran ale aplicației web UPCON

Agent Configurator

Agentul software este însoțit de o aplicație companion de configurare în vederea conectării la platforma UPCON, precum și setarea folderelor unde vor fi salvate fișierele XML descărcate din echipamentele fiscale, a parametrilor de conectare la echipamentele fiscale și a serviciului web integrat în aplicația agent.

După ce folderul principal pentru salvarea fișierelor create de aplicația agent a fost ales, aplicația de configurare generează celelalte subfoldere și extrage aplicația DUKIntegrator într-un folder dedicat. Aplicația DUKIntegrator este utilizată de agentul software la generarea automată a declarației A4200.

noutate

Serviciu web

Serviciul web integrat în agentul software permite interogarea totalului pentru un echipament fiscal și permite retipărirea unui bon pe acesta.

Cererile web pot fi efectuate dintr-o aplicație externă care are acces la stația/serverul pe care rulează agentul software, portul pe care ascultă acesta este accesibil și formatul cererii respectă specificațiile puse la dispoziția beneficiarului odată cu semnarea contractului.

Restricționarea accesului la servicul web se realizează prin setarea unei chei care va fi transmisă administratorului aplicației externe. Formatul comenzilor web suportate este documentat în anexa la contractul de licențiere.

Interconectare agent software cu echipamentele fiscale și aplicația web UPCON